Selecteer een pagina

 

 

Wortelsoep met crème fraiche

 

 

Smakelijke wortelsoep met rozenwater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredients:

olijfolie
1 grote zoete ui, grof gehakt
2 teentjes geperste knoflook
400 g wortel, in kleine stukjes gesneden
5 g geraspte gemberwortel
1 kleine chili peper, fijngehakt (zaden verwijderd)
zwarte peper
zeezout
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel ras el hanout
1⁄2 theelepel komijnpoeder
1 liter kippenbouillon
1 dl room
2 theelepel rozenwater
1⁄2 dl room
2 el verse korianderblaadjes
Handvol Incredible Fruity rozenblaadjes  

Bereiding:

Verhit olijfolie in een hoge pan en kook de ui, knoflook, gember en rode chili voorzichtig. Breng op smaak met zwarte peper, zeezout, korianderpoeder, komijnpoeder en ras el hanout. Voeg na 3 minuten kippenbouillon toe en laat deze zachtjes koken tot de wortels zacht worden. Meng de soep fijn met een staafmixer en sluit af met room, rozenblaadjes en rozenwater. Breng de soep indien nodig op smaak met extra zwarte peper en rozenwater. Versier de soep met wat korianderblaadjes, rozenblaadjes en wat room.
Genieten!