Smakelijke wortelsoep met rozenwater.

Ingrediënten: 

olijfolie
1 grote zoete ui, grof gehakt
2 teentjes geperste knoflook
400 g wortel, in kleine stukjes gesneden
5 g geraspte gemberwortel
1 kleine chili peper, fijngehakt (zaden verwijderd)
zwarte peper
zeezout
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel ras el hanout
1⁄2 theelepel komijnpoeder
1 liter kippenbouillon
1 dl room
2 theelepel rozenwater
1⁄2 dl room
2 el verse korianderblaadjes
Handige ongelooflijke fruitige rozenblaadjes

 

 

Bereiding:

Frambozen en rode biet in een blender mengen. Kardemom en rozenwater goed mengen. Afzonderlijk poedersuiker en amandelessence door de yoghurt mengen. Laag voor laag in glazen, één laag frambozen puree en een bovenop laag yoghurt wat je zolang herhaalt tot de glazen goed gevuld zijn. Roer met een eetstokje zodat je decoratieve golven creëert. Gebruik voor decoratie verse rozenblaadjes of grof gehakte pistachenoten.

Eet smakelijk!

 

 

 

De roos Incredible Fruity is genoemd naar René van Wegberg, een Nederlandse zangeres en actrice.