Smakelijke wortelsoep met rozenwater

Ingrediënten: 

olijfolie
1 grote zoete ui, grof gehakt
2 teentjes geperste knoflook
400 g wortel, in kleine stukjes gesneden
5 g geraspte gemberwortel
1 kleine chili peper, fijngehakt (zaden verwijderd)
zwarte peper
zeezout
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel ras el hanout
1⁄2 theelepel komijnpoeder
1 liter kippenbouillon
1 dl room
2 theelepel rozenwater
1⁄2 dl room
2 el verse korianderblaadjes
Handvol verse rozenblaadjes

 

 

Bereiding:

Verhit olijfolie in een hoge pan en kook ui, knoflook, gember en rode chilipeper zachtjes.
Breng op smaak met zwarte peper, zeezout, korianderpoeder, komijnpoeder en ras el hanout.
Voeg na 3 minuten kippenbouillon toe en laat zachtjes koken tot de wortels zacht worden.
Meng de soep fijn met een staafmixer en werk af met room en rozenwater.
Breng de soep eventueel op smaak met extra zwarte peper en rozenwater.
Decoreer de soep met wat korianderblaadjes, rozenblaadjes en wat room.

Eet smakelijk!