Incredible Roses

Het is tijd om rozen vanuit een geheel nieuw perspectief te bekijken! Hoewel veel mensen rozen kennen om de schoonheid van hun bloemen, is het gemakkelijk om uit het oog te verliezen dat rozen in feite eetbaar zijn. Eigenlijk worden ze al duizenden jaren gekweekt vanwege hun voedzame, medicinale en cosmetische eigenschappen. Rozenbottels worden gebruikt om jam en marmelade te maken, terwijl bloemblaadjes worden gebruikt voor thee, salades, verschillende soorten zoetwaren, azijn, sauzen en kruiden. Het feit dat deze sierplant voor voedsel wordt gebruikt, is helemaal niet verwonderlijk. De rozenfamilie (Rosaceae) omvat naast rozen enkele van de economisch meest belangrijke fruitplanten zoals appels, peren, kweeperen, abrikozen, pruimen, kersen, perziken, frambozen, aardbeien en amandelen. Dus het is gemakkelijk om te zien hoe een populaire sierplant zijn weg vind naar je keuken. Chemische analyses hebben zelfs aangetoond dat bepaalde rozenrassen een hogere voedingswaarde hebben dan sommige gewone groenten en fruit. Ze zitten vol met stoffen die gunstig zijn voor de menselijke gezondheid, zoals vitamine C, antioxidanten, suikers, eiwitten, lipiden, tannines, pectine, aminozuren en etherische oliën.

De geschiedenis van het kweken van rozen gaat terug tot de oude geschiedenis. Het is bekend dat rozen al duizenden jaren worden gekweekt vanwege hun voedzame, medicinale en cosmetische eigenschappen. Rozenveredelaar Pheno Geno Roses heeft veel tijd en moeite geïnvesteerd in onderzoek en testen om het beste uit rozen te halen. De eetbare variëteiten hebben verbeterde voedings- en organoleptische eigenschappen en kunnen zelfs fruit van hoge kwaliteit, zoals bosbessen, evenaren.

Incredibleroses® heeft deze eetbare rozen soorten uitgebreid getest in de Nederlandse kas. Belangrijkste voorwaarde was de mogelijkheid de rozen volledig biologisch te kunnen kweken. Daarnaast is een assortiment van verschillende geuren en smaken samengesteldom de best mogelijke smaak en textuur te bieden. De gekozen soorten bieden een overvloed aan heerlijke en delicate bloemen om te gebruiken en te genieten in uw tuin, balkon en keuken. Hieronder vindt u de verschillende variëteiten, variërend in kleur, grootte, vorm en aroma.

Onze rozen

Incredible Lemon

Incredible Exotic

Incredible Delight

Incredible Sweet

Incredible Spicy

Incredible Delicate