Selecteer een pagina


Roodbaars met Harissa en rozenblaadjes
à la Ottolenghi.

 

Heerlijk gemarineerde vis met rozenkruiden.
Recept met Incredible Lemon rozen.

Ingrediënten:

3 el harissa
1 theelepel gemalen komijn
4 roodbaarsfilets
bloem om de vis te poederen
2 el olijfolie
2 uien, fijn gesneden
100 ml rode wijnazijn
1 theelepel gemalen kaneel
200 ml water
1 ½ el honing
1 el rozenwater
60 g krenten of rozijnen
2 el grof gehakte korianderblaadjes
2 theelepel gedroogde rozenblaadjes of een handvol verse rozenblaadjes
zout en versgemalen zwarte peper       

 

Bereiding:

Voorbereiding:
Marinade (2 uur van tevoren)
Meng de helft van de harissa-pasta met gemalen komijn en ½ theelepel zout en wrijf de visfilets met de pasta. Laat het ongeveer 2 uur in de koelkast liggen.

Voorbereiding:
Poeder de visfilets met bloem. Verhit de olie in een koekenpan en kook de filets 2 minuten aan elke kant. Haal de visfilets uit de pan en zet apart. Laat de olie in de pan en voeg uien toe. Bak ongeveer 8 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de resterende harissa, azijn, kaneel, ½ theelepel zout en veel zwarte peper toe. Voeg water toe en zet het vuur lager en laat de saus 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen, tot hij erg dik is. Voeg honing en rozenwater toe samen met krenten of rozijnen en laat het een paar minuten zachtjes sudderen. Proef en voeg nog wat kruiden toe. Leg de vis vervolgens in de pan en giet de saus over de vis. Laat de vis enkele minuten in de saus opwarmen. Als de saus erg dik is, voeg dan een paar eetlepels water toe. Serveer de vis met koriander en rozenblaadjes.