Selecteer een pagina


Oosters yoghurt dessert met rozijnen en kardamon.

 

Heerlijk fris en kruidig zomers dessert.
Recept met Incredible Fruity rozen.

Ingrediënten: 

150 g frambozen, vers of bevroren
kleine gekookte biet
1/2 theelepel gemalen kardemom
Een paar druppels rozenwater
250 ml Turkse yoghurt
1 ml amandelessence
4 eetlepels poedersuiker

 

 

Bereiding:

Frambozen en rode biet in een blender mengen. Kardemom en rozenwater goed mengen. Afzonderlijk poedersuiker en amandelessence door de yoghurt mengen. Laag voor laag in glazen, één laag frambozen puree en een bovenop laag yoghurt wat je zolang herhaalt tot de glazen goed gevuld zijn. Roer met een eetstokje zodat je decoratieve golven creëert. Gebruik voor decoratie verse rozenblaadjes of grof gehakte pistachenoten.

Eet smakelijk!

 

 

 

De roos Incredible Fruity is genoemd naar René van Wegberg, een Nederlandse zangeres en actrice.