Rozenijs

 

 

Dit heerlijke verfrissende ijs maak je in een handomdraai, met onze heerlijke rozen. 

Bekijk onze producten hier.

 

Ingredienten:

30 gram verse rozenblaadjes
(wij raden de Incredible Exotic aan)

300 gram suikerwater *

15 gram citroen- of limoensap

20 gram eiwit

*suikerwater: 600 gram water 350 gr suiker 50 gram dextrose 

Breng het water aan de kook en voeg de suiker en dextrose erbij. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen (buiten de koelkast). Pas als het suikerwater helemaal afgekoeld is kan je deze in de koelkast bewaren.

Bereiding:

Verwarm suikerwater tot 70 graden. 

Voeg de rozenblaadjes toe. Laat dit 20 minuten staan op maximaal 60 graden. 

Laat daarna afkoelen door pan in bak met ijswater te plaatsen. 

Voeg de citroensap en het eiwit toe en roer het kort door elkaar. 

Laat het mengsel goed afkoelen alvorens het in de ijsmachine te doen.