Selecteer een pagina

Heerlijk afkoelen met rozenijs. Verwen uw gasten met een bijzonder aromatisch ijs, gemaakt van rozen.

Recept 30 gram verse rozenblaadjes (de Incredible Exotic is het lekkerst om ijs van te maken….) 300 gram suikerwater* 15 gram citroen of limoensap 20 gram eiwit Verwarm suikerwater tot 70 graden. Voeg de rozenblaadjes toe. Laat dit 20 minuten staan op maximaal 60 graden. Laat daarna afkoelen door pan in bak met ijswater te plaatsen. Voeg de citroensap en het eiwit toe en roer het kort door elkaar. Laat het mengsel goed afkoelen alvorens het in de ijsmachine te doen. *suikerwater: 600 gram water 350 gr suiker 50 gram dextrose Breng het water aan de kook en voeg de suiker en dextrose erbij. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen (buiten de koelkast). Pas als er geen damp meer vanaf komt in de koelkast bewaren.
Foto: dessert menu Restaurant De Kas, Amsterdam Gepocheerde abrikozen met Incredible roses en amandelen